ZEILEN

ZEILBASIS & LOGEMENT

Welkom op een (op uw eigen ritme) actieve en sportieve strandvakantie in het zonnige Griekenland, met als hoofdactiviteit : catamaran-zeilen. U hoeft daarbij niet zelf een boot mee te brengen. U hoeft ook geen talent te hebben. Mannen en vrouwen, jong en oud, kunnen genieten van alles wat catamaran-zeilen te bieden heeft : de opwinding van de snelheid, de technische kant van het zeilen, het sociale aspect, de competitie of gewoon een manier om een zonnige vakantie door te brengen en alles op afstand te beleven.
Enige zeilervaring is helemaal niet vereist ! Catamaran-zeilen is een watersport die (in vergelijking met bijvoorbeeld windsurfen) makkelijk aan te leren is en als beginner geen fysiek zware inspanningen vraagt. Zelfs als totaal onervaren 'bemanning' bieden wij u een uitzonderlijke kans om tijdens uw vakantie met deze prachtige sport kennis te maken. Indien u al de nodige ervaring hebt, kan u uiteraard ook vrij rondzeilen in deze schitterende baai. Eventuele rescue is verzekerd !
Zon, zee, strand en de Griekse sfeer zijn op de afspraak. Zonnen, zwemmen, snorkelen, beachvolley en petanque kunnen eveneens en naar vrije keuze aan bod komen, net als windsurfen en kite-surfing.
Er is ook mogelijkheid tot biking (fietsvakantie) op deze locatie. Er is namelijk een zesdaags roadbook uitgewerkt langsheen de mooiste bezienswaardigheden van dit eiland. Als U hiervoor inschrijft is de huur voor 6 dagen van een bike-fiets en vervoer naar het bergdorp Zia inbegrepen.

SERVICE

We zijn er reeds bij om u op de luchthaven van Kos te verwelkomen, af te halen en te brengen naar onze zeilbasis. Van dan af is uw persoonlijke aandacht tijdens uw verblijf in Kos verzekerd.
Begeleiding en info betreffende het huren van auto of scooter, mogelijke excursies, verlenging van uw verblijf, herbevestiging van uw vlucht e.d. worden u graag door ons verstrekt.
's Avonds tonen we u waar u een lekkere cocktail kan drinken en/of kan poolen, maar misschien bent u zelf al wel sneller op ontdekking gegaan.
Voor alle zeilactiviteiten bent u verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen met een specifieke zeilsportverzekering.

ZEILUITRUSTING

Er wordt gezeild met prachtige 2- of 3-persoons NACRA-catamarans (type 500 en 570).
Het zijn veilige stabiele boten voor beginners en snelle cats met groot zeilvermogen en dubbele trapeze voor de meer ervaren zeilers.
Voor uw bescherming en veiligheid zijn er prima MAGIC MARINE zwemvesten en trapezegordels ter beschikking die dagelijks met zoet water gereinigd worden.
Voor extra comfort zijn er passende zeillaarzen en wetsuits te huur. Zeilhandschoenen en lycra's, evenals T-shirts zijn te koop.
Vergeet evenwel niet : een degelijke zonnebril en goed beschermende zonnecrème (hoge factor voor de eerste dagen !) ...

ETEN

Grieken kennen geen ontbijtcultuur. Een kop koffie volstaat voor hen. Een (naar onze normen eerder sober) ontbijt wordt u in hotel Eleni van 8.30 tot 10.00 uur aangeboden. Indien gewenst kan men evenwel in één van de talrijke restaurants terecht voor een uitgebreider ontbijt.
Ook voor de lunch kunnen we vlakbij terecht voor een toast, slaatje of snack.
Zoals het een goede Belgische bourgondiër betaamt, wordt u, indien gewenst, voor het avondmaal begeleid naar één van de talrijke op wandelafstand gelegen typisch Griekse restaurants, waarbij u telkens het beste culinair advies gegeven wordt. Het eten is er overal lekker en nog bijzonder goedkoop !

Cash-betalingen met euro of met Visa. U vindt een geldautomaat op wandelafstand.

NEVENACTIVITEITEN

Volgende nevenactiviteiten zijn niet in de prijs van het basis-pakket inbegrepen. Hiervoor kan er ter plaatse ingeschreven worden.

ANDERE SPORTEN. Het is echt de moeite waard om de prachtige omgeving wandelend of al fietsend te ontdekken. Er is ook mogelijkheid tot windsurfen, jetski, parasailing, waterski, enz.
BBQ. Eénmaal per week gaan we naar een afgelegen baaitje voor een fantastische barbecue. Dit mini-strandje is slechts per boot bereikbaar. De Griekse kapitein Yannis brengt ons er met zijn vissersboot heen. Lekker gezellig met Griekse sfeer en muziek.
JEEPSAFARI. U kan inschrijven voor een jeeptocht over het eiland. Onder begeleiding krijgt u de mooiste plekjes van Kos te zien, het op één na grootste eiland van de Dodekanese en bekend als het eiland van Hippocrates, grondlegger van de moderne geneeskunde. Een boeiend eiland met een zeer gevarieerde natuur en een groot aantal bezienswaardigheden.
NISSIROS. Op 11 zeemijlen ten zuidoosten van Kefalos ligt het eiland Nissiros met een nog matig actieve vulkaan. Naast de fijne boottocht met Yannis zijn ook de pittoreske dorpjes met de typische Griekse sfeer de moeite van het bezoeken méér dan waard.
KOS. Wie nog energie over heeft, kan een avondje stappen in "Kos Town", de hoofdstad van het eiland, op 43 km noordoostelijk van Kefalos verwijderd. Gezellige bars en dans-disco's !
RHODOS. Dit grootste Dodekanese eiland met vele bezienswaardigheden ligt met de "flying dolphin" op slechts 1 uur van Kos verwijderd.


KINDEREN

Kinderen zijn natuurlijk hartelijk welkom. Zeielen vanaf 15 jaar.
De lokale Griekse bevolking is buitengewoon kindvriendelijk en het hotel is bijzonder verkeersrustig gelegen. Er is bovendien een kinderzwembad aanwezig.
De kinderen kunnen hier ook in alle veiligheid op het strand spelen. Strandspelen zijn gratis beschikbaar.
Naargelang de windcondities is het soms mogelijk om hen een eerste maal kennis te laten maken met catamaranzeilen, uiteraard onder onze begeleiding èn met toestemming van de ouders. Dit gebeurt dan meestal iets later op de dag, als de wind in kracht afneemt.
Speciale reducties voor het verblijf zijn voorzien.

HET TEAM

Het team wordt geleid door een gediplomeerd redder - Master LO met jarenlange catamaranzeilervaring. Alle leden van het team zorgen voor een professionele en persoonlijke aanpak en verzekeren u van een aangename en leerrijke vakantie !

 

PRIJZEN 2017 (prijzen zomer 2018 binnenkort beschikbaar!)

op basis van 2 of 3 pers. in dezelfde kamer (single mogelijk)


SEIZOEN EN PRIJZEN

Verblijf en mogelijkheid tot zeilen : vanaf mei tot oktober (in mei enkel eerste en laatste week)
Tijdens deze periode zijn de weersomstandigheden ideaal :

 

mei-juni

juli-augustus

september

oktober

watertemperatuur

20

24

23

20

luchttemperatuur

23

29

25

23

aantal regendagen

2

0

1/2

2

windrichting

W

NW

W-NW

W

Beaufort

3-4

4-6

3-5

3-4


Eén week Catadventures verblijf/zeilen-arrangement is inclusief :
- transfer van en naar de luchthaven op Kos,bbq,visrestaurant, enz
- 7 nachten logement in hotel of studio (mits toeslag) incl. verblijfstaks
- 3 x per week schoonmaak met proper bed- en badlinnen
- zeilprogramma : 6 dagen initiatie of vervolmaking catamaranzeilen
- assistentie Catadventures Team, instructie en rescue
- privé-strandafbakening met eigen zonnebedden en parasols
- vrij gebruik van snorkelmateriaal, strandspelen, douche, enkele fietsen ...

Niet inbegrepen :
- persoonlijke reisverzekering
- reis heen & terug naar het eiland Kos (interessante prijzen met tuifly.be)
- andere sport- & culturele activiteiten

Prijslijst catamaran zeilvakantie :

 Budget formule studio HUB's 
Single persoon 7d verblijf en 8 zeildeelnames 399.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer non-actief 75.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer 8 zeildeelnames 349.- euro
 Toeslag hotel ELENI (zwembad en ontbijt) 
Single persoon 7d verblijf met ontbijt 8 zeildeelnames + 70.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer non-actief 115.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer 8 zeildeelnames 425.- euro
Supplement voor fullzeildeelname + 250.- euro
 Luxe verblijf studio SAVVAS op strand, incl airco en ontbijt 
Single persoon 7d verblijf fullzeildeelname 849.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer non-actief 150.- euro
2de, 3de persoon, zelfde kamer fullzeildeelname 699.- euro

 

Tevens mogelijkheid tot Family Room (tot 5 personen) – vraag hiervoor naar persoonlijke offerte.   Opgelet.  Savvas studio’s zijn zeer gegeerd en dus beperkt in beschikbaarheid !

Ook voor langere periodes of combinatie-arrangementen, vraag naar persoonlijke offerte via mailadres : frie@outsidetravel.be

Indien er catamarans en/of instructeurs beschikbaar zijn, kan men ook ter plaatse voor catamaranzeilen met of zonder instructie boeken.  In dat geval gelden de lokale prijzen.

 

Voor meer info of een gedetailleerde beschrijving, mail naar frie@outsidetravel.be of bel op het nummer 057/338701.

Licentie A568100

Lid VVR

Afbeeldingen